Веганські котлети: асортимент та особливості виготовлення напівфабрикатів

400898 1

Рослинне м'ясо та страви з нього – один з найпопулярніших продуктів серед веганів. За смаковими якостями продукт не надто відрізняється від тваринного оригіналу і навіть корисніший. В даному випадку важливо, щоб альтернатива була смачною та містила достатню кількість корисних мікроелементів. Щоб обробляти рослинну продукцію та готувати з неї веганські котлети, фарш передбачені спеціальні технології. 

Веганські котлети: особливості асортименту

Як ті, хто планують купувати готові веганські котлети, так і ті, хто будуть готувати їх самостійно (робити це не складніше, ніж зі справжнього м’яса), повинні орієнтуватися в тому, які продукти використовують, щоб отримати рослинні м’ясні смаколики. Головною перевагою такого раціону є його доступність та простота самого процесу.

  • Сочевиця. Можна використовувати компонент різних видів (вони відрізняються за кольором та, відповідно, смаковими якостями, складовими мікроелементами). Текстура страви в залежності від сорту сочевиці теж буде різною. Так, краще всього перетравлюється сочевиця чорного кольору. Якщо потрібний компонент з високим вмістом кальцію та білка, варто надати перевагу сорту зеленого кольору. Бета-каротину, калію та заліза багато в зернах червоної сочевиці. Максимально корисні та доступні напівфабрикати можна придбати в магазині Пан-і-Веган.
  • Соя. Один з оптимальних рослинних компонентів, який використовується для приготування веганського фаршу. Крім приємних смакових якостей містить багато корисних та необхідних мікроелементів, вітамінів, жирних кислот. Перевага його в тому, що чудово доповнюється іншими стравами з рослинних компонентів, добре перетравлюється організмом.
  • Сейтан. Продукт, в основі якого багато рослинного білка. Він є ідеальним для приготування напівфабрикатів для веганів. Страви виходять смачними, корисними та соковитими.
  • Нут. Це бобовий продукт, який містить велику кількість білка рослинного походження. Фарш виходить насиченим та корисним. За рахунок великого вмісту заліза подібні страви рекомендовані для тих, ком потрібно підняти гемоглобін.

Крім вказаних компонентів до веганських котлет також можуть входити й такі продукти, як буряк (частіше всього в якості природнього барвника), морква та картопля, інші бобові, різні види капусти.

Котлети з рослинної сировини: користь для організму

Для тих, хто не надає перевагу веганській продукції, такі страви можуть здаватися прісними та несмачними, але насправді вони мають ряд переваг перед стравами з м’яса.

  • Після їх вживання не відчувається важкість у шлунку, як після страв з тваринного м’яса. Вони вважаються дієтичними. Більшість з них мають низьку калорійність, тому навіть рекомендовані для вживання дітьми та дорослими, яким потрібно контролювати вагу.
  • Практично немає протипоказань щодо вживання такої продукції. Вона підійде для дорослих та дітей, тих, хто надає перевагу правильному харчуванню чи притримується безглютенової дієти.
  • Мають позитивний вплив на роботу ШКТ. Оскільки в якості основного компоненту використовується клітковина, вона здатна нормалізувати травлення та перистальтику кишківника.
  • Великий асортимент та різноманітність смаків можливі за рахунок додавання різних продуктів рослинного походження. Такі страви не набридають, оскільки за кожним разом можна додавати нові компоненти.
  • Продукт екологічно безпечний та вітамінізований. Для виготовлення використовується виключно натуральна сировина.

Приготувати веганські котлети та інші напівфабрикати можна самостійно або ж довіритися професіоналам та придбати смачні, корисні та безпечні страви у перевіреного виробника, який турбується про свою репутацію та готовий постійно радувати клієнтів-веганів та не тільки виключно свіжими стравами.

 

1 1 1 1 1

E-mail
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter