Чи можна їсти морепродукти в піст? Однозначної відповіді на це питання немає, але ці молюски відносять до категорії холоднокровних, тому теоретично вони не у списку заборонених продуктів.
Якщо ви їсте морепродукти в піст, спробуйте цей овочевий салат з кальмарами. Він простий у приготуванні загалом, а ще й тому, що ми використовуємо консервованих кальмарів. Отже, не треба переживати, що вони будуть гумовими!
Овочевий салат з кальмарами — це окрема страва, але на бажання її можна подати і як закуску.
Інгредієнти:
-
Кальмари консервовані 300 г
-
Томати чері 12 шт.
-
Огірок 2 шт.
-
Перець солодкий 1 шт.
-
Салат, листя 100 г
-
Цибуля біла салатна 1 шт.
-
Лимон, сік 40 мл
-
Оливкова олія 40 мл
-
Сіль за смаком
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Петрушка за смаком
Кальмари викладіть із банки на обробну дошку і наріжте їх невеликими шматочками. Можна використати заморожені кальмари, попередньо відваривши їх протягом кількох хвилин.
Овочі і зелень помийте та обсушіть. Помідори розріжте навпіл, огірки наріжте півкружальцями, цибулю очистьте і нашинкуйте. У перцю видаліть серцевину, м’якоть поріжте півкільцями. Листки салату порвіть руками, петрушку подрібніть.
У салатник викладіть нарізані овочі, кальмари і зелень. Для заправки змішайте сік лимона, олію, сіль і перець. Полийте салат заправкою і перемішайте.