Хочете накрити гарну та смачну вечерю? Пропонуємо чудовий рецепт печені в горщику, який готується з курятини, моркви та картоплі, з додаванням сметани.
Примітка: використовуйте будь-які частини курки, воду або бульйон. Рецепт розрахований на горщик обʼємом 1,5-2 л або кілька горщиків.
Інгредієнти 9
-
Курячі стегенця 700 г
-
Картопля 7 шт.
-
Морква 1 шт.
-
Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
-
Сметана 3 ст. л.
-
Перець духмяний мелений за смаком
-
Сіль за смаком
-
Кріп сушений1 ч. л.
-
Вода 240 мл
Наріжте вимиту та суху курятину великими шматками. Почистьте картоплю. Наріжте середніми шматками. Почищені цибулю з морквою подрібніть.
Зʼєднайте в невеликій мисці сметану, 40 мл води, сушений кріп і перець.
Викладіть у горщик половину картоплі, курку, моркву, цибулю і картоплю, що залишилася. Посоліть і залийте соусом зі сметаною. Додайте воду чи бульйон. Наливайте стільки, щоб рідина накрила шматочки овочів.
Поставте горщик у форму для запікання. Накрийте кришкою і поставте в не розігріту духовку. Готуйте 60-65 хвилин за температури 200 градусів.