Квашена капуста рецепт на зиму: ТОП-3 рецепти закуски в домашніх умовах

687rtyu4487

Квашену капусту можна додавати у пиріжки, пироги, вареники, супи і безліч інших страв. Вона добре смакує й окремо, й до того ж — у ній безліч користі та вітамін.

Це — характерна страва для української кухні. Як зробити класичну квашену капусту швидко і без зайвих зусиль — читай у матеріалі. 

Для того, аби капуста була хрумкою, перед приготуванням необхідно дотримуватися кількох правил:

  • Дотримуйся пропорцій. Вміст солі не повинен перевищувати 2% від ваги капусти. В ідеалі на кілограм капусти потрібно додати одну столову ложку солі.
  • Для квашення обирай пізні тверді сорти капусти.
  • Квасити треба у скляному або емальованому посуді. У жодному разі не використовуй пластикову тару.
  • Зберігай квашену капусту при температурі від 0 до 2 градусів.

Квашена капуста: рецепт класичний

Інгредієнти:

  • капуста — 2,5 кг;
  • морква — 1 шт (150 г);
  • лавровий лист — 2 шт;
  • перець горошком — 5-6 шт;
  • сіль — 1,5 ст. л;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • вода — 1 л.
квашена капуста рецепт

Спосіб приготування

У першу чергу, шаткуємо капусту. Натираємо на великій тертці моркву та додаємо до капусти.

Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.

Щільно укладаємо капусту в трилітрову банку і готуємо розсіл. Воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо охолонути.

Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці. В процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. 

Банку необхідно ставити в широку миску або тарілку, тому що розсіл з банки може витікати.

На третій день квашена капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник. 

Вітамінів більше, ніж ти думаєш! Рецепт та користь класичного вінегрету
Розповідаємо, як приготувати вінегрет за класичним рецептом.

Квашена капуста на зиму: швидкий рецепт

Інгредієнти:​

  • капуста білокачанна — 1 кг;
  • морква — 1-3 шт;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • цукор-пісок — 0,5 склянки;
  • сіль — 1 ст. л;
  • вода — 500 мл;
  • перець чорний — 4-5 шт;
  • перець запашний — 3-4 шт;
  • олія — ​​0,5 склянки;
  • оцет — 10 ст. л.

Рецепт швидкого приготування квашеної капусти на зиму:

Рецепт квашеної капусти

Капусту нарізаємо тонкою, довгою соломкою. Моркву чистимо, миємо, тремо на великій тертці. Часник чистимо, пропускаємо через прес. Змішуємо в мисці всі овочі.

У каструлю наливаємо воду, кип’ятимо. Засипаємо цукровий пісок, сіль, спеції, наливаємо масло та оцет. Перемішуємо.

Кип’ятимо 1 хвилину.

Гарячу заливку виливаємо в капусту. Зверху накриваємо перевернутою тарілкою великого діаметра, на яку ставимо вантаж. Залишаємо настоюватися при кімнатній температурі.

Уже за 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Перекладаємо її в банки, накриваємо капроновими кришками й зберігаємо в холодильнику.

Капуста квашена в банці за добу

Інгредієнти​​

  • капуста білокачанна — 2-3 кг;
  • морква — 1 шт;
  • сіль — 1 ст.л;
  • цукор або мед — 1 ст.л;
  • кип’ячена вода.

Приготування:

Капусту шаткуємо. Моркву натираємо на великій тертці або нарізаємо соломкою.

У мисці змішуємо капусту і моркву, але не перетираємо до виділення соку.

Капусту викладаємо в трилітрову банку, а зверху заливаємо охолодженою кип’яченою водою. Коли води достатньо і вона перестане опускатися, зверху насипаємо сіль (беремо ложку з гіркою), додаємо цукор або мед.

Ставимо банку в глибоку миску або тарілку, тому що капуста виділяє сік, який буде виливатися з банки. Через добу капуста готова і її можна їсти.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter