Як приготувати смачну та корисну пастилу з яблук

lkjnju4

Осінь – чудова пора, коли яблука різних смаків і сортів удосталь. У цей час багато хто пече шарлотку, робить яблучне пюре, варить компоти. Але це не всі страви, які можна приготувати з яблук. Наприклад, із цих фруктів можна зробити домашню пастилу. За смаком вона не поступається покупною, зате набагато кориснішою. Такі ласощі до чаю залишать лише приємні враження — і ніяких зайвих кілограмів (якщо є в помірних кількостях, зрозуміло).

ВАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ:

  • яблука – 1 кг;
  • лимонна кислота або сік лимона – пара щіпок/крапель;
  • вода – 100 мл;
  • кориця, мускат, горіхи, імбир – до смаку.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яблука можна брати будь-які, навіть другосортні. Головне, щоб вони не були зіпсованими. Добре миємо плоди та обсушуємо. Очищаємо їх від шкірки і вирізаємо серцевину. Скибочки яблук занурюємо в підкислену воду (для цього використовуємо лимонну кислоту або сік лимона). Так фрукти не потемніють.
  2. Потім перекладаємо яблука в каструлю з товстим дном та додаємо 100 мл води. Доводимо до кипіння і гасимо до повного розм’якшення фруктів. Після чого подрібнюємо розварені яблука за допомогою блендера до пюре.
  3. На підготовлений пергаментний лист викладаємо пюре. Можна додати корицю, горіхи, мускатний горіх або імбир. При цьому кожен лист пастили може бути різним смаком.
  4. Ставимо в духовку, розігріту до 50-60 градусів, і сушимо до повного висихання при трохи відкритій духовці або потрібної еластичності (але не менше чотирьох годин). Також можна сушити в сушарці для ягід та овочів.
  5. Готову пастилу знімаємо з пергаменту та нарізаємо. Її можна запакувати в пакувальну плівку і зберігати довгий час у сухому місці.

Ті, кому потрібно швидше, варто використовувати мікрохвильову піч. Але в такому випадку треба пам’ятати, що в мікрохвильовій печі сохнуть швидше, ніж середина.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter