
Навчання у часи викликів - це не просто уроки, а свідчення стійкості та віри у професійне майбутнє. Саме так відбувається виробниче навчання здобувачів освіти Краматорського центру професійно-технічної освіти, який нині працює в умовах релокації у м. Дніпро.
Про це повідомили в ДонОДА.
На початку квітня 2025 року група першокурсників, майбутніх кухарів-кондитерів, пройшла практичну підготовку в партнерському закладі - Дніпровському центрі професійно-технічної освіти. Під наставництвом майстрів Марії Баркар та Марини Летенко учні відпрацьовували як класичні кулінарні техніки, так і сучасні кондитерські підходи.
У процесі навчання опрацьовано теми: технологія приготування овочевих страв, м’ясних напівфабрикатів, паст, рідкого тіста та соусів. Здобувачі освіти практикувалися у створенні повноцінних страв: пюре з картоплі та зеленого горошку з кордон блю, паста болоньєзе й карбонара, японські панкейки, налисники з солоними та солодкими начинками.
Такий формат навчання дозволяє розвивати креативність, гнучкість і професійне мислення учнів. Практика в умовах релокації - це не лише здобуття навичок, а й приклад витривалості, взаємопідтримки й упевненого руху вперед.