Лікар Центру сімейної медицини №1 Краматорська Віктор Криворученко надав поради, як запобігти харчовому отруєнню під час свят.
"Сімейні застілля є доволі поширеним явищем під час свят. І в такі дні потрібно пам'ятати про відповідальне харчування, правила приготування їжі та її безпечне зберігання. Дотримуйтесь цих порад, щоб запобігти харчовому отруєнню під час свят.
Тримайте різні групи продуктів окремо. Зберігайте м’ясо, курку, індичку, морепродукти та яйця окремо від усіх інших продуктів у холодильнику.
Свіжі овочі та фрукти ретельно промивайте під проточною водою.
Кондитерські вироби з масляним кремом слід зберігати при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом – не більше 6 годин.
Перед приготуванням їжі та перед її вживанням, після відвідування туалету, обов’язково слід мити руки з милом.
Не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні!
Пам’ятайте, що харчові отруєння легше попередити, ніж лікувати!".
Контакти call-центру:
050-357-07-05
095-274-18-02
42-00-98
050-458-33-75 (амбулаторія в м. Київ)