5 продуктів, які розріджують кров

kro 900x350 f18

Серцево-судинні захворювання все ще на першому місці за кількістю смертельних випадків, тому про їх профілактику варто задуматися, навіть якщо зараз ви абсолютно здорові і молоді. Одна з найчастіших проблем, з якою стикаються мільйони людей - загущення крові (тобто порушення її нормального згортання).

Причин цього може бути безліч - від неправильного харчування до серйозних хронічних захворювань і наслідків перенесеного коронавірусу. Перше можна легко скоригувати, додавши в раціон деякі продукти,

Вода

Перше і найважливіше - пийте більше води, згущення кровотоку дуже часто пов'язане саме з зневодненням організму.

Намагайтеся випивати 2-2,5 літра чистої води щодня. Якщо п'єте багато кави або чаю - збільшуйте кількість води, адже напої, які містять кофеїн,  сприяють утворенню дефіциту рідини в організмі.

Імбир

Один з найефективніших продуктів для підтримки здоров'я серцево-судинної системи - імбир.

Його коріння у великих кількостях містить гингерол і поліненасичені жирні кислоти. Імбир не тільки сприяє очищенню судин і розрідженню крові, але і надає комплексну зміцнює дію на весь організм.

Помідори

Помідори багаті вітаміном С, саліціліатамі і потужним природним антиоксидантом лікопіном.

Вони запобігають появі тромбів, розріджують кров і перешкоджають накопиченню шкідливого холестерину в судинах.

Лохина

Ця ягода - справжній Суперфуд. Лохина знаходиться майже на вершині списку ORAC (міжнародна класифікація, що вимірює антиоксидантну цінність продуктів).

Антиоксиданти зміцнюють організм і захищають клітини від ушкодження вільними радикалами. А вітаміни А, С і рослинні сполуки перешкоджають утворенню тромбів і розріджують кров.

Жирна риба

Жирна риба - джерело корисних речовин для здоров'я серця і всього організму.

Регулярне вживання риби забезпечує профілактику захворювань серцево-судинної системи, розріджує кров, зміцнює імунітет і сповільнює процеси старіння.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter