Вдасться кожному: простий рецепт пухкої паски з родзинками на Великдень

215694 1

Вже майже за тиждень в Україні святкуватимуть велике свято Воскресіння Христове, символом якого є писанки і паска. Її можна придбати у магазині, або ж самостійно спекти вдома.

Вам знадобляться:

  • Свіжі дріжджі – 75 гр;
  • вершкове масло – 300 гр;
  • молоко – 500 гр;
  • курячі яйця – 6 шт.;
  • борошно – 1 кг;
  • цукор – 2 склянки;
  • ванільний цукор – 1 ст.л.;
  • родзинки – за смаком;
  • цедра лимона.

Приготування:

  • У глибоку миску налийте тепле молоко і розчиніть у ньому свіжі дріжджі. Важливо, щоб молоко було не гаряче, а саме тепле;
  • Додайте склянку звичайного цукру і 2-3 ст.л. просіяного борошна. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок, накрийте харчовою плівкою і залиште на годину в теплому місці;
  • У цей час відділіть жовтки від білків. Білки поставте у холодильник, а жовтки розітріть з рештою звичайного цукру і додайте ванільний цукор;
  • До опари додайте м'яке вершкове масло, розтерті жовтки і решту борошна. Ретельно замішуйте тісто і за потреби додавайте ще борошно. По готовності знову накрийте тісто харчовою плівкою і залиште у теплому місці ще на 2 години;
  • Родзинки промийте теплою водою і просушіть паперовим рушником. З лимону зніміть цедру;
  • Холодні білки збийте міксером до піни. Додайте у тісто разом із родзинками і цедрою. Ретельно перемішайте і знову накрийте харчовою плівкою. Залиште ще на одну годину в теплому місці;
  • Підготуйте форми для випікання. Рекомендується змастити їх рослинною олією або розтопленим вершковим маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 і залиште у теплі на ще 10-15 хв;
  • Розігрійте духовку до 180°С і випікайте паски 40-45 хв. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Якщо вона залишилася сухою – ваша паска готова;
  • Якщо ви плануєте покривати паски глазур'ю, то краще змастити верх тіста жовтком.
1 1 1 1 1 Рейтинг 1.00 1 голос
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter