Сирні коржики на сковороді: простий і ситний сніданок для всієї родини

imgpreview 1 1 696x464

Ламаєте голову, щоб приготувати на сніданок для великої родини? Щоб було ситно та не так клопітно? Пропонуємо звернути увагу на цей рецепт!

Складові:

  • кефір (простокваша та ін) – 500 мл;
  • яйце куряче – 1 шт;
  • кислий сир – 150 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • борошно пшеничне / борошно – 300 г;
  • 0,5 ч.л  соди;
  • петрушка (або улюблена зелень) – 1 пуч.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • масло топлене (або будь-яке, для смаження) – за смаком.

Приготування:

1. До кефіру додаємо яйце, сіль, цукор – перемішуємо. Потім додаємо кислий сир, натертий на дрібній тертці шматочок сиру – перемішуємо.

2. Потім додаємо борошно та соду, все добре перемішуємо. Тісто має вийти трохи рідше, ніж на оладки, але трохи густіше, ніж на млинці. Соду гасити не потрібно, кисломолочний продукт чудово впорається з цим сам.

3. До тіста додаємо великий пучок дрібно нарізаної петрушки або кропу і знову ретельно перемішуємо. Зелень додавайте на власний розсуд, можна зробити мікс, головне, щоб вона вам подобалася і її було багато.

4. Потім прогріваємо невелику сковороду, бажано з антипригарним покриттям, на середньому вогні, додаємо олію, ополоником наливаємо тісто, накриваємо кришкою і смажимо приблизно три – п’ять хвилин, все залежить від плити та сковорідки.

Важливо! Сковорода бажано повинна бути діаметром приблизно п’ятнадцять сантиметрів, тоді коржики вийдуть товсті і пишні, чим більше діаметр, тим вийдуть тонші коржі, але теж смачні.

5. Після того, як низ підсмажився, акуратно лопаткою перевертаємо коржик на інший бік, накриваємо кришкою і доводимо до готовності, слідкуйте, щоб не підгоріло.

З цієї кількості тіста виходить п’ять штук.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter