Лечо з кабачків на зиму

lecho

Кабачки давно стали універсальним овочем, з якого виходять дуже смачні варення, салати. Навіть можна зробити лечо і повірте, воно буде нічим не гірше страви з солодкого болгарського перцю.

Інгредієнти:

кабачки, 3 кг;

перець солодкий, 5 шт;

гострий перець, 2 шт;

часник, 2 головки;

олія і цукор по 1 склянці;

оцет 9%, ½ склянки;

сіль, 2 ст.л;

томатна паста, 500 мл.

приготування:

Знімаємо шкірку з кабачків і забираємо насіння.

Порада: якщо овочі молоді, тоді насіння не потрібно прибирати.

Кабачки і солодкий перець ріжемо соломкою. Гострий перець і часник подрібнюємо блендером. Змішуємо овочі з подрібненою масою та іншими інгредієнтами.

Добре вимішуємо масу, залишаємо на 3 години, періодично перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 40 хвилин. Розкладаємо масу в стерилізовані банки, закручуємо щільно кришкою, перевертаємо і залишаємо остигати під рушником.

Зберігати консервацію можна в підвалі або в коморі.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter