
Чебуреки, піци, бургери, шаурма, курячі ніжки, картопля фрі та інші страви, від згадки про які тече слина, мають своє власне свято!Термін «шкідлива їжа» вперше запровадив 40 років тому вчений-мікробіолог Майкл Джекобсон. Він позначив так продукти, що містять багато калорій і шкідливі для здоров’я речовини при мінімумі харчової цінності, тобто вітамінів і мінералів.
Вчені довели, що «шкідливі продукти» впливають на мозок, так само як наркотики, виробляючи харчову залежність.
Проте останнім часом все більше людей звертають увагу на питання здорового харчування і на те, чим відрізняється корисна та шкідлива їжа. Малорухливий спосіб життя та сидяча робота призводять далеко не до кращих наслідків. Але і це не найважливіший фактор. Саме шкідлива їжа утворює в тілі зайві кілограми та створює проблеми зі здоров’ям.
Науковці встановили, що трансжири, які містяться у шкідливій їжі:
послаблюють імунітет,
різко знижують стійкість організму до стресів,
підвищують вірогідність розвитку сильної депресії,
підвищують ризик розвитку цукрового діабету,
порушують обмін простагландинів,
порушують фермент, який відіграє ключову роль у знешкодженні канцерогенів і хімічних речовин
винні в народженні дітей з патологічно маленькою вагою,
погіршують якість грудного молока у годуючих матерів, а також передаються разом із молоком немовляті,
знижують рівень тестостерону (чоловічого гормону) і погіршують якість сперми.
Найбільш шкідливими для організму вважаються:
сіль, цукор, майонез,
маргарин, штучні жири, рослинне сало,
консерви, газовані напої,
м’ясопродукти глибокої переробки,
смажені страви,
повторно розігріта або вчорашня їжа,
сухофрукти, чіпси, фаст-фуд.
Тож харчуйтеся правильно та споживайте корисну їжу